Què en penses del nou Turisme a Mataró?


Les noves accions a per afavorir el turisme a Mataró, especialment l’extranger, posen a prova els aforaments i la tranquil.litat de la nostra ciutat.

Ara mateix hi ha 4 hotels amb 806 places i 1 càmping amb un aforament de 1000 persones. Els números del 2016 van ser molt bons, ja que van passar per la ciutat 880.000 persones de les quals van pernoctar més de 234.000. Tot i així mai hi ha hagut una ocupació del cent per cent i va rondar pel 75%. La majoria de nacionalitat francesa; al voltant del 46,83%. Pel que sembla diverses accions de promoció a través de TurEspaña fires, guies turístiques, agències de viatge franceses i altres han fet miracles. De fet hi ha dos operadors interessats a construir un nou hotel a la zona de ivecopegaso.

Mataró es reivindica com a punt d’atracció turística. Realment és el que volem?

Les raons d’escollir Mataró són molt clares: la proximitat amb Barcelona, les rutes culturals, la platja i la tranquil·litat de la ciutat.

Anem per parts, que la gent conegui els nostres tresors culturals amb rutes està genial; i que aprofitem la nostra proximitat amb la capital com a avantatge també. Però què passa quan els altres reclams per portar turisme estan destinats a desaparèixer precisament per aquest turisme?OhMataró turisme a Mataró platja passeig marítim

Conscients que som una “ciutat gran”, viva i amb molta varietat lúdica i comercial però amb tot el bo que té no ser una “gran ciutat”. Com ara, poder gaudir dels petits plaers com si es tractés d’un poble sense pretensions, és el que ens diferencia. Això precisament és el que fa que puguem dir que tenim una ciutat tranquil·la.

Mataró, la ciutat tranquil·la

Per tal que una ciutat sigui tranquil·la, el factor imprescindible és que no hi hagi massa gent i que les activitats tant de la vida diària com les que es facin per dinamitzar la ciutat; es puguin viure de manera plàcida sense gentades i sense la sensació que s’ha desvirtuat el sentiment del mateix esdeveniment. Unes Santes que ja es desborden és l’exemple clar.

Donar una volta per Mataró un divendres vespre, per exemple, és veure en directe el creixement de petit comerç amb una filosofia Slow. Poder comprar a botiguetes especialitzades, com ara la Formatgeria, el Nibs. Prendre uns vins a Tapavins o unes cerveses d’autor a Molta Malta. Sopar pels voltants de la plaça Cuba a qualsevol dels restaurants que hi han, quin de tots amb una oferta gastronòmica més variada i original. Poder gaudir de tot aquest ventall de manera slow. Sense perdre’s en una bogeria de restaurants atestats de turistes. Sense presses per aixecar-te d’una taula que ja té dos reserves més després de tu.

El Mar a Mataró

La platja és un altre dels reclams més atractius. Aquí tens sense anar més llunys LES 6 MANERES DE GAUDIR DEL MAR A MATARÓ. De fet, fent un acte d’imaginació; si jo fos un turista que cau per primer cop a Mataró… Només agafar el tren i poder seguir la línia de mar des d’un transport públic ja ho al·lucinaria. Baixaria del tren com si fos un més dels habitants del Maresme i només a creuar estaria en un passeig marítim on tothom té cabuda. Bicicletes, famílies passejant, runners. Guinguetes a peu de platja i restaurants per fer una paella marinera. Palmeres, pinars, flors, port…. hi ha de tot. Sobretot una platja a la qual arribo i puc trobar un lloc per relaxar-me de seguida i una aigua on ficar-se i mirar l’horitzó. Un horitzó net que em permet veure molta part de la costa del maresme i sentir-me un més de la ciutat.

Però, i si igual que aquest turista… hi hagués molts més com ell? Em sentiria un més del poble? Podria trobar lloc fàcilment a la platja o només arribar pensaria que per això val més quedar-se a la Barceloneta que em quedava més a prop? Es podria ficar al mar sense pensar que sembla un parc d’atraccions?

Ara fes tu un exercici d’imaginació… Tu que ets un dels que OhMataró turisme a Mataró Centrevan en bici, o corres al passeig marítim. Potser dels que després et fiques en un mar tranquil i que sents ben teu. Com seria anar en bici amb un passeig ple de guinguetes de collarets i turistes comprant?

Per a dinamitzar la nostra platja l’ajuntament proposa els esdeveniments esportius. Els esports a peu de platja no requereixen una gran inversió, ja que aprofiten un recurs natural; només hi ha cost de gestió. Ja l’any passat van donar molt bon resultat i aquest any volen repetir l’extensíssim programa agregant el Campionat de Catalunya de Foto Submarina, la prova de Campionat de Catalunya de Tennis Platja, la Duatló, Eurolliga de Waterpolo femení amb les nostres guardonades sirenes.

Les guinguetes són altres de les joies de la corona. La sostenibilitat de les mateixes amb una massificació de turistes està en entredit. Com per exemple la gestió d’aigües residuals que van a parar directament a la platja. Ara mateix cauen multes a tot aquell propietari que tingui una ocupació excessiva de metres dins la platja. Però si ara assumeixen multes per falta d’espai, això vol dir que quan vinguin turistes, l’ajuntament haurà d’ampliar l’espai i treure metres a la platja?

 

Tu què en penses??

Ens agrada una ciutat que creixi, un ajuntament que tingui objectius i empenta per fer possible totes les fites. Mataró amb 10.352 aturats ara com ara, segurament una de les fites a aconseguir serà baixar aquesta xifra. Una ampliació del Centre Comercial i totes les noves propostes per a aquest estiu destinades a ampliar l’oferta de lleure de ben segur que donen feina a molts d’aquests aturats. A més, de l’increment de la renda per càpita i de la mobilització d’inversors cap a la nostra terra.
Posar Mataró en el mapa turístic pot ser un punt més per sentir-se orgullós d’aquesta ciutat si tothom la coneix. I reconeix. Per altra banda les instal·lacions i propostes a més de gaudir-les els turistes, també les podrem gaudir els mataronins; sempre hi quan no morim d’èxit.
Així… tu què en penses??

Oh!Mataró turisme a Mataró

 

Deixa el teu comentari