Les 5 visites culturals d’Agost a Mataró


 

Aquí teniu les 5 visites culturals  imperdibles a Mataró per aquells que aquestes dues setmanetes que li queden al mes, estareu voltant per la ciutat. OhMataró ha fet una repassada pels llocs on més activitat cultural hi ha, els museus. I aprofitant exposicions itinerants i visites guiades us recomano aquesta selecció:

1.- Conjunt Barroc de la Capella dels Dolors de Santa Maria

Interior Conjunt Barroc de la Capella dels Dolors de la Basílica Santa Maria de Mataró

A Mataró de cultura no ens falta pas, però especialment destacat està la visita a la Capella dels Dolors recentment rehabilitada. Els propers 20 i 28 d’aquest mes a partir de les 18h. es permet descobrir la capella i la sagristia obra d’Antoni Viladomat, considerat el pintor català més important del S.XVIII. No ens queda cap dubte doncs, del poder de la ciutat de Mataró vist el que té per mostrar la basílica: el conjunt barroc mataroní i l’orgue que ja vaig comentar en altre post i que podeu mirar en aquest enllaç:  ORGUE SANTA MARIA.  OhMAtaró estarà a la visita guiada del dia 20 per tal que veieu el conjunt en tot el seu esplendor i us animeu a la següent (també teniu l’esdeveniment obert al meu facebook per si em voleu acompanyar! ). Cal inscripció prèvia a l’Oficina de Turisme.

2.- Can Serra, un passeig per la historia de Mataró

Interior Museu Can Serra Mataró

Recomano a tot mataroní que vagi a una de les visites guiades del nostre museu. Això de que t’expliquin anècdotes i puguis preguntar curiositats,  no té preu i no és comparable a donar voltetes davant objectes que no coneixes i llegir tediosament el que són.  A més, aquí ho tenen la mar de ben plantejat. La primera part és Iluro, ciutat romana, dividida en 5 àmbits temàtics on es recullen les àmplies descobertes en excavacions a la ciutat. Seguint el fil cronològic, a la segona planta trobem Mataró ciutat mediterrània, recorregut per tres grans àmbits de la historia, medieval, moderna i actual.

 

3.- Can Serra i l’exposició Fugint de l’Holocaust

A més durant aquest mes, a Can Serra, i fins el 4 de setembre està l’exposició anomenada FUGINT DE L’HOLOCAUST. Catalunya i els refugiats jueus de la Segona Guerra Mundial.

Foto antiga de la fugida de l'Holocaust nazi

Milers de jueus escaparen pels Pirineus de l’extermini nazi i aquesta exposició explica la historia desconeguda de deu famílies  on van trobar aquí una terra de llibertat, tot  i que no tots van tenir tanta sort. Un homenatge als refugiats i als que els van ajudar en aquesta fugida i nova vida; sensibilitzar i rescatar la memòria col.lectiva dels esdeveniments és l’objectiu.

 

4.- Can Marfà i la història del punt a Mataró

Foto visita guiada a l'interior del Museu Can Marfà del gènere de punt de Mataro

Sota un programa expositiu d’entrada lliure que consta de tres eixos relacionats amb la historia de la ciutat: Mataró capital del genere de punt.

El 20 i 27 d’agost a les 18’30h es fa una visita guiada per l’exposició permanent, on trobem una selecció d’objectes cedits de la col.lecció de  la Fundació Jaume Vilaseca. Maquinària, imatges, documents i indumentària en una col.leccio de les més importants d’Euroa en la seva especialitat i patrimoni cultural representatiu de la historia de la ciutat a Matarò. Així es farà un recorregut per l’evolució històrica d’aquesta industria pel proces de fabricació del teixit de punt tant present a la nostra ciutat.

Per a més informació d’aquest museu que no té desperdici cliqueu aquest enllaç: MUSEU CAN MARFÀ

5.- Ca l’Arenes, l’Art a Mataró

Fins al 23 d’octubre teniu oportunitat de veure l’exposició d’Eulàlia Valldosera. DEL CRISTALL I EL PLÀTIC EN SÓC COMENSAL  on en aquest en llaç trobareu més informació d’aquesta instal·lació a propòsit de la col·lecció de vidre ingressada al Museu de Mataró donat al 2009 per la Cooperativa Cristaleria de Mataró SCOCL. I que parla de del plàstic i el vidre en clau ecologista per tal de tenir cura de  LA VIDA que ens dòna el mar i l’aigua.

Amb les paraules de l’Eulàlia us deixo. Espero veuren’s a la capella dels Dolors dissabte vinent i que m’expliqueu en persona quines són les coses que fareu aquests dies per Mataró i poder omplir altres posts amb propostes. Encara que també ho pots fer en comentaris o  per al facebook d’OhMataró!!! Anima’t…

FACEBOOK OHMATARO

 

 

Deixa el teu comentari