Dissabtes OH! 24 Setembre Passejada de Galgos a Mataró


Aquest passat dissabte 24 d’Octubre vam organitzar una quedada de galgos al centre de Mataró; juntament  amb GALGOS 112 i amb els que ja són els meus amics de THE ANIMAL KING .

passejada-galgos-mataro-ohmataro-4

Vaig tenir la oportunitat d’ensenyar la nostra ciutat a gent d’arreu que venia a passejar amb els seus gossos, i que no s’esperaven pas que hi hagués ningú que expliqués les diferents troballes  que té Mataró.

Un passeig que començà a Francesc d’Assis 16 on es troba THE ANIMAL KING i que si no el coneixeu aquí teniu l’enllaç per a descobrir-lo ENLLAÇ POST.

passejada-galgos-mataro-ohmataro-5

Vam començar fent una foto de grup un tant impossible ja que els gossos s’acabaven de conèixer i no era fàcil apropar-los gaire. També perquè justament la meva càmera no volia funcionar i vaig haver de fer totes les fotos amb el mòvil  i malauradament no tenen l’enquadre que voldria. Aquí veieu per trams com va quedar la foto de “família” a veure quants us reconeixeu!

passejada-galgos-mataro-santa-maria-ohmataro-1

passejada-galgos-mataro-santa-maria-ohmataro-3

passejada-galgos-mataro-santa-maria-ohmataro-2

Vam continuar per al  Carreró a la casa on va néixer Puig i Cadafalch, darrera l’ajuntament on vaig comentar que allà era on queia la pluja del correfoc de les Santes. Davant l’ajuntament, on començaren a “flipar” literalment amb tota la colla de gossos, tot aquell que es creuava amb nosaltres. Baixarem Riera avall on per el camí vaig anar explicant, la història arquitectònica de l’Ajuntament, la Plaça Sta. Anna i la cantonada de Sant Sebastià i l’obra que conté.

passejada-galgos-mataro-ajuntament-ohmataro-2

passejada-galgos-mataro-ajuntament-ohmataro-1

passejada-galgos-mataro-riera-ohmataro-1

passejada-galgos-mataro-ajuntament-ohmataro-3

passejada-galgos-mataro-riera-ohmataro-2

Una vegada acabada l’explicació a Sant Sebastià, continuarem la passejada de galgos seguint el carrer Barcelona com un elefant en un traster. El carrer estret i la gent que passejava dificultava una mica el camí, però ningú podia negar que ens sentíem com  personalitats importants, observats i deixant-nos pas! jaja

passejada-galgos-mataro-carrer-barcelona-ohmataro-1

passejada-galgos-mataro-ohmataro-1

Al arribar al final del Carrer Barcelona vaig tenir a bé recomanar la baixada de les bruixes que fan a la Baixada de les Escaletes la berbena de Sant Joan; explicar on s’ubicava l’antiga lonja de peix i que per la quaresma cantem serra la vella a la Plaça de la Peixateria on estàvem en aquell moment.

Més pinzellades sobre història als banys públics de l’antiga roma i al baluart de la muralla de Can Xammar, on es pot prendre un gintonic al Mirinda.

passejada-galgos-mataro-canxammar-ohmataro-1

passejada-galgos-mataro-canxammar-ohmataro-3

passejada-galgos-mataro-canxammar-ohmataro-2

Després d’explicar com es va fer la reforma de La Confianza peça per peça, varem pujar fins al Rengle on també van poder descobrir la seva història i on altre cop els gossos tenien lloc per a jugar entre ells.

A l’arribada al Rengle i l’explicació pertinent, els amics d’ EL PETIT LARU ens tenien preparats uns pica-pica i uns cubells d’aigua pels gossos

passejada-galgos-mataro-petit-laru-ohmataro-2

passejada-galgos-mataro-petit-laru-ohmataro-1

El PETIT LARU ha sigut tot un descobriment, en Jordi només fa des de juny que ho porta i ja el coneix i l’estima tothom a la plaça Xica. Queda pendent fer-li un post on trobareu tota la informació. De moment, dir-vos que es un local petitet i molt acollidor, on podeu gaudir d’esmorzars, berenars i bocates.

passejada-galgos-mataro-petit-laru-ohmataro-3

petit-laru-interior-ohmataro

Com podreu comprovar hi havia gossos de tot tipus participant, no és excusa per a la propera que organitzem que hi falteu!! Tenint en compte que els galgos són molt tranquilets, no va haver-hi cap problema de convivència entre les diferents races de gossos que també s’hi van voler sumar a la passejada.

passejada-galgos-gossos-mataro-canxammar-ohmataro-5

passejada-galgos-mataro-canxammar-ohmataro-4

passejada-galgos-mataro-ohmataro-2

La petita de la passejada, amb 3 mesos i mig era una monada de lo més juganera… l’Alexandra estava entusiasmada amb tant de gos, però sobretot amb la galga petitona… Tot i que no hi perdia oportunitat d’acaronar i donar carinyets a qualsevol que es deixés!

passejada-galgos-cadell-canxammar-mataro-ohmataro-4

passejada-galgos-mataro-petit-laru-ohmataro-4

Finalment vam tornar a la botiga THE ANIMAL KING ja que al pati hi havia la paradeta de GALGOS 112 amb collarets per a gosso i amos de lo més original! A més hi comptàvem amb uns sofàs per a relaxar-nos una mica.

 

passejada-galgos-mataro-paradeta-galgos112-ohmataro-1

collares-galgo-ohmataro

passejada-galgos-mataro-paradeta-galgos112-ohmataro-2

passejada-galgos-mataro-paradeta-galgos112-ohmataro-3

Mentre els amos compraven meravellosos collarets, arracades i anells com aquests; ells es relaxaven als sofàs. Galgos i podencos estan dins de l’associació GALGOS 112 ja que són les dues races més sensibles a l’abandonament i a les pràctiques abusives al món de la caça.

passejada-galgos-mataro-ohmataro-primerplano

passejada-galgos-mataro-primerplano-ohmataro-4

No podia faltar la foto amb la reina de la casa al tro del mural de la botiga THE ANIMAL KING,  queda per a una altra ocasió fer una foto al Ray de la casa, el nostre gos d’atura. Però això serà en una altra passejada… i vosaltres… vindreu???

nena-trono-animalking-ohmataro

 

 

Deixa el teu comentari