Activitats per fer amb Nens aquesta tardor


Activitats familiars:

 

Art time

Biblioteca Fundació Iluro

Setembre:  dimecres 21 a les 17’30h.   L’habitació de Van Gogh a Arles

Octubre:   dimecres 28  a les 17’30h.  Les Ballarines de Degas

Cada dimecres a la biblioteca Fundació Iluro parlen d’art en anglès als més petits. En un parell d’hores la sala infantil de la biblioteca es converteix en un guirigall de nens plens de pintura fins a les orelles; just després de la breu explicació que intenta fer la Mònica davant del projector per tal d’explicar la temàtica.

Aquest dimecres 14 de setembre vaig portar a la peque per tal que fogués l’ànsia artística fora de casa. En aquesta ocasió van parlar de La Mona Lisa i del seu autor Leonardo da Vinci. Seguidament van animar als nanos a fer la seva versió de la Giocconda tal com van fer altres pintor com el mateix Warhol.  

De tipus i varietats moltes, però com la que va fa la meva peque cap!! Totes semblaven sortides del mateix castell de Florència, la de l’Alexandra semblava més bé d’una cantonada del Raval. Tot i així trobo que era la més artística, acolorida, original, transgressora. Es podria ben dir que la seva obra es entre kitsh i pop; digne de la “movida” madrilenya dels 80 o el quadre de capçalera de l’Almodòvar…

activitat-pintura-fundacio iluro-ohmataro

activitat-pintura-monalisa-fundacio iluro-ohmataro

activitat-pintura-monalisa-fundacio iluro-ohmataro-1

 

Blau marí

Hora del Conte Especial / Festes de Sant Simó

Biblioteca Antoni Comas

Octubre:  26 a les 18h

A càrrec de la companyia Pinotxo en Bicicleta.  Amb una proposta escènica d’inspiració marítima coneixerem la història dels protagonistes, un nen i un drac blau, explicada des de l’humor i la tendresa. Inspirada en la cançó popular “Puff, el Drac Màgic”.

blau mari-contes-ohmataro

Seguir el fil

Can Marfà

Setembre:  18 a les 12h

Octubre:     16 a les 12h

El món que ens envolta està ple de teixits diferents. Alguns formen part del nostre vestuari i altres vesteixen objectes que ens són propers. Aquest és el cas d’Alejandro’s Carpet, una catifa realitzada pels dissenyadors Emiliana Desing que ofereix la possibilitat de participar en el disseny i personalitzar cada catifa. Seguir el fil ofereix un recorregut per l’exposició temporal Vestir i desvestir cossos. Fenomenologies d’aparició i un taller per descobrir diverses textures, que podrem reconèixer al tacte i imaginar quines en són les possibles utilitats.

seguir-fil-canmarfa-ohmataro

Col.lecció Bassat Revisem els  ’80

Nau Gaudi

Setembre:   18 a les 12h

Pares i fills ens passejarem per les obres dels anys vuitanta a través de la visió de 28 artistes de renom.

bassat-80s-ohmataro

Visita teatralitzada vil.la romana

Torre llauder

Setembre:   18  a les 12h

Amb motiu de la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni, us proposem una visita teatralitzada a la vil·la romana de Torre Llauder. De la mà d’un personatge molt singular revelarem els secrets de la vil·la d’d’època imperial, residència d’un il·lustre patrici romà, i passejarem arreu per descobrir les dependències decorades amb esplèndids mosaics de colors, els banys (caldari, tepidari i frigidari) i els dos peristils o patis.  Activitat gratuïta. Aforament limitat.

190c313c396b9cd0c1bfbe762b10d6cf

 

 

Esclats de vida a la tardor: els amfibis

Can Boet. Centre de patrimoni arqueològic i natural (CPAN)

Setembre:  Diumenge 25 de 12 a 13 h

Activitat per a famílies amb nens i nenes de 5 a 12 anys, amb la finalitat de conèixer el cicle de vida dels amfibis, quines estratègies adopten davant el fred i com observar-los. Activitat gratuïta. Places limitades. Inscripció prèvia al telèfon 93 741 29 30 (de dilluns a divendres de 9 a 14 h).

amfirepro

 

La maleta viatgera

Ca l’Arenas

Octubre:  2 a les 12h

T’agrada viatjar? Amb la maleta viatgera farem treballar la imaginació al voltant del viatge.

Reforçarem els conceptes de viatge, viatjar en el temps, maleta, mitjans de transport… Què és una maleta? I per què serveix? Aprendrem a construir la nostra pròpia maleta i a omplir-la del que més ens agrada o el que ens emportaríem amb nosaltres si anéssim de viatge.

 

CONTES:

 

Contes amb olor Cel Blau

Biblioteca PomPeu

Setembre:  20  a  les 18h

Hora del conte especial dins el cicle Empedrat de Contes, que programen les Biblioteques de Mataró durant els mesos de juliol, agost i setembre. Recomanada per a infants de 0 a 4 anys.

Aquesta trobada amb la paraula és una celebració… una festa! L’inici d’un camí per construir junts. Quan la paraula és concreta, divertida, juganera… és imparable. Ens arriba com una fletxa, directa i es queda a viure amb nosaltres. A càrrec de Sherezade Bardají.

 

Núvols, estels i contes del cel

Antoni Comas

Setembre:    21  a les 18h.

Tres contes on el sol, els núvols, les estrelles i diversos elements del cel tenen el protagonisme: “El nen que feia pondre el sol”, “El millor pretendent del món” i “Buf, el gegant que menjava núvols”.

 

Mestre Ramon i la màquina de pensar.  Especial Any Ramon Llull

Antoni Comas

Setembre:   28 a las  18h

Un copista medieval encarregat de copiar obres de Ramon Llull desenvolupa un retaule narratiu i visual al voltant de diferents aspectes de la figura de Llull: figures literàries com l’Art i les faules, o els viatges i aventures en terres de musulmans. Una recreació poètica amb una bona dosi de sentit de l’humor i de poesia. A càrrec de Bernat Soler.

ramonllull

Menjacontes: Cançons i contes per llepar-se’n els dits

L’Hora del Conte / Any Internacional dels Llegums

Antoni Comas

Octubre:  5  a  les 18h

Cançons per a la taula, contes sobre els aliments, danses per fer venir la gana… Tenim un munt d’històries d’arreu del món amb el menjar com a protagonista. Acompanyeu-nos en aquest viatge a través dels aliments. A càrrec de la companyia Ai’las.

 

 

 

 

Deixa el teu comentari